Petrol İş'ten Kayan'a tam yetki

Petrol İş

Petrol İş Sendikası ilk kez bir başkanı 2. Kez yetki verdi.

Petro İş Bandırma şubesi 18. olağan kurultayı Grand Asya Oteli’nde yapıldı. Sabah saatlerinde başlayan kurultaya Petrol-İş genel başkanı Mustafa Öztaşkın, Bandırma şube başkanı İsmail Tayan, CHP Balıkesir milletvekili Namık Havutça, Sedat Pekel, MHP İlçe başkanı Karani Erkul, Kent Konseyi başkanı Levent Coşkun, sendika şube başkanları ve emekçiler yoğun katılım gösterdiler.

Şube başkanı Kayan ve Petrol-İş genel başkanı Mustafa Öztaşkın çıkarılan torba yasalara eklenen maddelerle iş ve iş güvenliğinde sorumluluğun tamamen işçilere yüklendiğini, bor özelleştirilmeleri kapsamında asit fabrikalarının satılmasına sonuna kadar karşı çıkacaklarını dile getirdiler.

CHP Balıkesir milletvekili Namık Havutça da borun stratejik önemini vurgulayarak, CHP olarak çıkarılmak istenen iş yasası ve işçi güvenliği düzenlemelerine karşı olduklarını, kiralık işçi uygulamasının başlatılmak istendiğini, toplam iş gücünün % 5’inin toplu iş sözleşmesi yapabildiğini ekledi.

2 liste olarak yapılan seçimlerde İsmail Kayan 98 delegeden 80’inin oyunu alarak tekrar Bandırma şube başkanı seçildi. Ali Rıza Yıldırım 18 oy aldı.



  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı